Om kurs+ kontakt +om mig

                 Kurs sashiko


Jag heter Elise Nilsson och är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa. Intresset för textil, hantverk har följt mig genom livet; som en röd tråd. Bland annat har jag skrivit 4 populära handarbetsböcker. Min kunskap om sashiko har jag bland annat lärt mig under mina resor till Japan där jag haft möjlighet att delta i workshops och på så sätt fått fördjupad förståelse för tekniken.


Jag har hållit ett flertal workshops med textilt tema exempelvis på bibliotek, syfestivaler och studieförbund.


Vill ni att jag kommer till er och dukar upp ett bord med material för sashiko, är ni varmt välkomna att ta kontakt med mig.


Andra förslag på platser där workshops kan hållas är institutioner, museer, hos föreningar och på privata arrangemang. Jag vänder mig även till pedagogisk personal och andra som vill fördjupa sitt kunnande och vara kreativa en stund.


På en kurs kommer ni få lära lite om historien bakom broderitekniken och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Ni får lära er om symboliken bakom olika design, om mönsteröverföring och om olika sätt att sy stygnen. Det praktiska och teoretiska varvas.


Kontaktuppgifter:


e-post  info@salabim.se  eller tel 073-9391743