Om kurs+ kontakt +om mig +material

Kurs sashiko


Jag heter Elise Nilsson och är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa. Intresset för textil, hantverk har följt mig genom livet; som en röd tråd. Bland annat har jag skrivit 4 populära handarbetsböcker.

Min kunskap om sashiko har jag bland annat lärt mig under mina resor till Japan där jag haft möjlighet att delta i workshops och på så sätt fått fördjupad förståelse för tekniken.


Jag har blivit anlitat att hålla ett flertal workshops med textilt tema, på bland annnat bibliotek, syfestivaler, hemslöjd och studieförbund.


Vill ni att jag kommer till er och dukar upp ett bord med material för sashiko, är ni varmt välkomna att ta kontakt med mig.


Andra förslag på platser där workshops kan hållas är institutioner,museer,arbets-platser, hos föreningar och på privata arrangemang. Jag vänder mig även till pedagogisk personal som önskar fortbildning.


På en kurs kommer ni få lära lite om historien bakom broderi-tekniken och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Ni får lära er om symboliken bakom olika design, om mönster-överföring och om olika sätt att sy stygnen. Det praktiska och teoretiska varvas.

                                                          Kontaktuppgifter:

                                                          e-post info@salabim.se

                                                         tel 073-9391743

                         

                                                    _________________________


Om ni vill köpa sashikomaterial finns ett bra utbud hos maritarolin.se. Bl a tråd, tyg och redskap. Prova även att använda det material som ni kanske har hemma. Att ta tillvara och återbruka är ju en del av filosofin bakom sashiko.